Amit tudnia kell a magas vérnyomás és koleszterinszint gyógyszeres kezeléséről

572
HOZZÁSZÓLÁS:

Mind a magas koleszterinszint, mind a magas vérnyomás kezelésében a helyes életmód központi jelentőségű. Gyógyszeres kezelés akkor jön szóba, ha az étrend és a testmozgás önmagában nem képes normalizálni az értékeket, illetve ha már felléptek a szövődmények (érelmeszesedés, vesekárosodás).orvos1

Komplex kezelés kell

A gyógyszeres kezelés életmódváltás nélkül félkarú óriás. És ami fontos: a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint az esetek nagy részében nem múlik el.

A gyógyszerek nem helyettesítik az egészséges életmódot, a tabletták felírása nem azt jelenti, hogy felsóhajthatunk és visszatérhetünk korábbi életvitelünkhöz. Gyerekkorunkban megszoktuk, hogy ha valamiben megbetegedtünk, arra szedtünk gyógyszert, és a betegség elmúlt, a gyógyszert abbahagyhattuk, mert újra egészségesek lettünk. A felnőttkorban kialakuló betegségek nagy részénél ez sajnos nem így van. Az olyan betegségek, mint a magas koleszterinszint vagy a magas vérnyomás elkísérnek minket életünk végéig.

Ha értékeink végre a normál tartományba kerültek, az nem azt jelenti, hogy meggyógyultunk, és abbahagyhatjuk a gyógyszerszedést. Az értékek azért kerültek ugyanis a normál tartományba, mert szedjük a gyógyszert.

Ha abbahagyjuk, elromlanak megint. Nehéz megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy életünk végéig gyógyszert kell szedni. Ilyenkor esetleg úgy érzi az ember, hogy kategóriát váltott, átkerült az egészségesek közül a betegek közé. Ha olyan szerencsénk van azonban, hogy magas koleszterinszintünk és/vagy magas vérnyomásunk még az előtt kiderült, hogy maradandó károsodás (szívizominfarktus, agyvérzés) alakult volna ki, akkor ezeket a gyógyszereket tekintsük a megelőzés eszközének.

572
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]